Tranquil Garden Retreat and Store


It is wonderful to see a building which really makes a difference to the client and this epitomises just that. Most gardens go largely unused, particularly we have noticed, the end of the garden. As such, we often build at the end of gardens to maximise the space and make the most of a forgotten part of the property. Here we built an L shaped room to allow space for a large seating area. The building itself being split into two sections, the main room which is used an an outdoor living room and entertaining space with bathroom and a store for all the garden items which invariably need a place to live.


Once the garden room was in place tucked neatly against the boundary , the client transformed their garden into a tranquil paradise with koi pond, Indian sandstone patio and a new lawn all complimented by some beautiful planting. This building was designed to be able to offer privacy but maintain a view so there are two large windows looking back towards the house incorporating a retro fit blind system. The doors open onto the patio creating a versatile entertaining space. It is finished with a grey composite cladding and anthracite grey UPVC doors and windows.


To see more of our bespoke designs please visit the Case Studies page on our website. For more information and to book a free site survey please call 01273 839491 or email hello@timberrooms.co.uk





Featured Posts
Recent Posts
Archive
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Instagram Social Icon
  • Twitter Basic Square
Logo A1 Cropped.jpg